dissabte, 30 de novembre del 2013

Viquipèdia

Tots coniexereu i haureu visitat alguna vegada aquesta pàgina. Però tots sabeu qui i que es pot fer en aquesta pàgina? 

Tots els usuaris de la web poden fer modificacions als escrits existents o bé crear les seves pròpies aportacions. No obstant, per realitzar tot això l'únic requisit que et demanen per fer tot això és el de registrar-te. En aquesta pàgina tothom pot esborrar i afegir informació. No obstant, tota informació ha de compartir idees i fet. Mai explicar-ho a través dels sentiments. 

Per treballar en aquesta pàgina, hem de tindre present els 5 pilars fonamentals de la web:http://www.wikipedia.org

 És una enciclopèdia.

 Busca un punt de vista neutral

 És de contingut lliure.

 Segueix unes normes d'etiqueta.

 No té normes firmes.


Aquesta pàgina és força útil per treballar o buscar informació, però també cal dir que tota la informació que hi ha, ha sigut escrita per tothom. Això vol dir què, aquesta web la veig més com una pàgina de suport d'altra informació. Ja que, buscar i extreure informació únicament d'aquí sense corroborar-ho en altres pàgines és un fet erroni, ja que no saps qui ho ha escrit. O almenys, visitar els enllaços que cada publicació conté en els escrits.

Wikis

Mai heu escoltat a parlar sobre les Wikis?

Aquests dies, hem estat parlant sobre el que eren i els seu funcionament. Aquestes, són un unes pàgines web col·laboratives on es poden fer tota mena de modificacions pels usuaris. Tothom hi pot entrar, enllaçar i crear de tal manera que aquesta eina es torna molt interactiva entre tots els usuaris de la web, fent així que aquesta sigui una eina força útil, fàcil i molt popular.

Per què pugueu entendre i veure el seu funcionament, us deixo els mètodes que van utilitzar a classe per explicar-nos aquest programa: 


Poesia

El nou reptse que s'ens va proposar va ser el següent:
Haviem d'escollir una poesia superior a 5 estrofes, interioritzar-la i finalment recitar-la davant de tota la classe. Aquestes presentacions es divideixen en dos dies pel gran nombre de persones que hi ha classe. Van haver moltes i diferents poesies.

A la primera sessió vaig estar merament com ha observador. S'ha de dir que, tots ho van fer molt bé, es podia veure com uns s'els hi donava millor que altres però, s'ha de dir que, no deu ser senzill recitar un poema davant de tanta gent.

divendres, 29 de novembre del 2013

Poesia

A COED, hem començat a parlar de la importància de la correcta pronunciació i de la  bona vocalització. Per tant, s'ens va parlar sobre recitar una poesia en les pròximes setmanes.

Per començar a practicar, vam fer un exercici recitant un exercici tots junts a classe. Aquest el vam recitar per grups durant la classe. Aquí vam comprovar que és força difícil aprendre's un text amb paraules amb les quals et pots confondre o embolicar. 

Aquest era:
Una gallina xica, tica, mica, camacurta i ballarica, va tenir sis fills xics, tics, mics, camacurts i ballarics. Si la gallina no fos xics, tica, mica, camacurts i ballarica, els seus fills no haurien sigut xics, tics, mics, camacurts i ballarics.


Identitat de territori

Identitat de territori? 
En parelles vam haver d'escollir un tema en el qual coincidim i que hagués sigut significatiu en les  nostres vides. En el nostre cas, la Laura Puertas i jo vam escollir els Castellers. Hem format part d'una colla Castellera, i aquest fet ens ha portat a ser com som ara avui en dia. A partir del programa Prezi ja comentat en aquest Blog anteriorment el vam utilitzar com a suport per la nostra exposició. A continuació podeu veure el suport que vam utilitzar: 

Aquesta ha sigut una gran experiència que ens ha permès expressar i ensenyar als altres un fet molt significant a les nostres vides. Una primera exposició davant de tot el grup classe a sigut també força dificultós. Molts nervis tot just a l'inici de la presentació, però recordant el llibre 'Com parlar bé en públic' ens ha ajudat per dur-lo a terme de manera satisfactòria.



divendres, 22 de novembre del 2013

Power Points

Quantes vegades haureu utilitzat els Power Points per fer alguna presentació a classe. Però, us heu plantejat realment tots els usos que tenen aquests? En aquesta entrada veurem tots els usos que els hi podem donar a aquest suport:

Podem trobar:

Power Point de suport, aquells que ens poden servir durant hem d'explicar algun tema i ens ajudem d'aquest per seguir l'explicació de manera clara.

Power Point de presentació, és aquell en el que a més de suport t'ajuda a fer l'explicació amb les idees principals del que es pot explicar.
Power Point per corregir text davant de més gent, amb aquest es pot treballar a classe conjuntament. Es poden fer modificacions d'aquest per seguir la classe i explicar amb la pràctica un tema.


Els Power Points es treballen a les aules més del que es pensa, però sempre utilitzem els mateixos, presentació i suport. Els de correccions, no són gaire coneguts i per tant, no són gaire tilitzats. No obstant, crec que és una gran eina didàctica per treballar a les classes de manera més dinàmica i innovadora. H poden participar tots els alumnes.

dimarts, 19 de novembre del 2013

Twitter

Durant la setmana de reflecció, una de les xerrades era sobre les tauletes i els Ipads a les aules infantils. Durant aquesta xerrada havíem d'anar comentant-la al tuenti. Cada comentari havia d'aar acompanyat per #gtic13. Com veieu en els twits es va parlar de diferents supors tecnològics per les aules infantils. Les pizzarres digitals per l'ús d'explicar temari de manera més dinamica i dels ipads per l'ús en racons o activitats orientades amb aquesta mena de tecnologia. 

Durant la sessió també ens van ensenyar algun programa musicall, en el que els més petits podien crear a partir de les tauletes sessions de música. 

Vist des d'un punt de vista acadèmic aquestes tecnologies s'han de començar a treballar de ben petits perquè són recursos que vulguin o no es trobaran en el dia a dia quan siguin més grans. No obstant, s'han d'utilitzar sempre de manera controlada i educativa. 

Si voleu visitar i seguir un nou twitter, aquí us facilito la meva direcció: 

dissabte, 16 de novembre del 2013

Concert, Com sona?

En el petit concert particular pels estudiants de primer any d'Educació Infantil del grup Com sona?, Hem pogut gaudir molt amb una gran presentació d'un seguit de cançons.

En aquesta sessió hem pogut apreciar una nova forma d'ensenyar els més petits diferents cançons amb un gran nombre de materials totes elles acompanyades per algun instrument.
Van començar introduint i contactant amb el públic amb una petita història on anaven presentant els instruments que utilitzarien durant la sessió. Un cop van cridar l'atenció del públic, d'una a una van anar cantant cançons per infants com ja he dit, amb l'ajud dels instruments i materials elaborats sobre cada tema de cada cançó. Algunes cançons i els instruments amb les que les vam poguer disfrutar varen ser:




4 pedres.
Ocellets
Sant Jordí.
El pare i la mare.
Peix peixet.

Contrabaix
Guitarra
Piano



Finalment van tancar la sessió amb una caçó molt moguda, en aquestes últimes, tot el públic hi va participar de manera activa ja que, haviem de ballar la lletra de la cançó.

Personalment recomano aquesta actuació pels infants i també pels adults, ja que és una nova manera d'ensenyar cançons i provocar un gran interès pels nens/es. I pels adults, un gran mètode per aprendre noves maneres de fer i treballar a l'hora d'exposar i preparar una sessió musical.

divendres, 15 de novembre del 2013

Poesia

Aquest cop, ha sigut el meu torn per recitar la poesia. Escollir-la, interioritzar-la i recitar-la. Aquest és el procès que vaig seguir. 

Bé, no va ser una experiència gaire gratificant, ja que, a l'hora de recitar-la no va sortir com m'havia esperat. Quedar-me en blanc, olvidar paraules, posar-me nerviós... Tot això va provocar que la poesia no sortís com m'ho havia plantejat. Però bé, de tot s'aprèn, així que espero que la pròxima vegada tot vagi molt millor i no cometre els mateixos errors.

La meva poesia va ser: 

La Bellesa

Els meus ulls cerquen la bellesa
com el nàufrag el far.

Equilibri vital, íntim estadi
on palpo allò incorpori 
que a dins m'habita:

l'emoció,
el calfred de l apell,
el terratrèmol de la sang
davant la bellesa.

Sentir, percebre,
aprendre dels sentits...

Implacable energia
que em fa lleu el camí!

de: Josefina Peraire.

La veu

Una altra pregunta formulada a COED: 

Què és la veu per nosaltres? 

Una vegada proposada aquesta pregunta, entre tots vam dir allò que creiem que englobava aquesta pregunta per poder definir-la. Finalment vam concretar, i vam poder definir-la com:

Suport de comunicació.
Expressió del ser.
Eina de treball. 

Un fet molt important com a mestres es tenir present que la veu és un instrument molt fràgil, i que hem de saber com projectar-la de la millor manera per no fer-nos mal i que s'ens entengui bé quan ens expressem. Per projectar aquesta veu de manera afectiva hem de tindrà una postura adequada. 

Les cervicals, hem d'intentar no tindre problemes ja que al estar conectades amb la laringe ens pot afectar la veu. Per tant, els temes posturals alhora de treballar a les escoles és un tems a tenir molt present.

dijous, 14 de novembre del 2013

Pràciques (Sant Medir)

Durant dos dies hem acompanyat una estudiant de Blanquerna de tercer curs en el centre on està realitzant les pràctiques. En el meu cas, la meva padrina en aquestes pràctiques ha sigut Berta P. en el centre EBM Sant Medir, una escola bressol pública en el barri de Gràcia.

Aquest acompanyament l'he realitzat a l'aula de lactants, amb infants d'entre 4 i 12 mesos. En aquests dos dies he pogut experimentar i observar la manera i la metodologia que tenen al centre a l'hora de treballar entre professorat i amb els infants. 

Per sort, vaig poder assistir a una reunió del professorat on parlaven de diferents temes, de com es podien solucionar i de questions diàries del centre.

Ha sigut una experiència molt enriquidora com a persona, com estudiant i com a futur mestra.
Una gran oportunitat de treballar amb grandíssims professionals en una gran escola amb una magnífica metodologia. He après moltes maneres de tractar tant amb altres companys de feina, amb els pares i amb els infants.


A continuació podem veure un Prezi amb algunes fotografies en les que podem observar alguns materials dels que disposen els lactants.

Decàlec

Una vegada llegit i analitzat el llibre de ''Com parlar bé en públic'', en el grup gran hem fet un decàlec on destaquem les idees principals per ser un bon comunicador segons el llibre. Aquestes consignes van ser pensades de tal manera com si li expliquesim a un conegut que ha de donar un discurs i ens demana ajut.


A continuació podeu veure el resultat final:

1. Controlar els nervis. Evitar els tics nerviosos i acceptar que estàs nerviós. En aquest primer punt, és important, acceptar els nervis, i concentrar-te en el que estàs dient. Això ho aconseguiràs si saps què has de dir. Per saber perfectament el que has de dir, has de practicar i preparar-t’ho molt.

D'altra banda, els nervis també els regularem respirant fons. Amb una respiració profunda i calmada. Aquesta la controlem sent conscients del propi ritme.

2. Preparar-se fent un guió a seguir. Aquest, és on tens apuntades les idees principals que vols transmetre. Ha de tenir una estructura, i ha de respondre les 4 preguntes (Per què, Qui, Què i Com). Ha de tenir present les condicions del públic (tenir present que l’atenció no sempre és la mateixa. Tant en el principi com en el final, l’atenció és alta. En canvi, durant el desenvolupament del discurs, l’atenció baixa).

Aquest guió, s’ha de memoritzar. No obstant no s'ha de memoritzar paraula  per paraula com ho diràs, sino les idees del guió.

3. Domini de la llengua i la correcció lingüística. Implica riquesa lèxica i poder explicar una idea de diferents maneres.

4. Discurs clar, concís i breu. Un discurs d’aquestes característiques, s’aconsegueix fent frases curtes seguint l’ordre lògic de les idees ( subjecte + verb).

Concís, no donar voltes al mateix tema sense dir res. S’ha d’explicar les coses amb les paraules exactes.

Breu, dir la idea i prou.

5. Tenir clar l’objectiu del discurs. Per persuadir i convèncer. Una manera per fer-ho és adreçan-te a algú. A vegades a aquells que no estan gaire atens. D'aquesta manera aconsegueixes la seva atenció.

6. Feedback de la mirada. Retroalimentació, amb la mirada pots observar la reacció del públic i actuar en consecuència (Acció / Reacció).

Has de tenir contacte visual amb el públic ( no mirar el terra, la paret, etc). Has de mirar tant aquells que els hi interessa, com a aquells que no els hi interessa. És important mirar a aquells que no els hi interessa, perquè si els mires, els hi crides l’atenció, i això fa que es donin per al·ludits.

7. Posició del cos. Mentre fas un discurs o una exposició oral, has de mostrar el cos sencer, no creuar els braços, mostrar les mans, no posar-te la mà a la boca…
Per fer una exposició oral, has de tenir la cara neta ( s’ha de veure la cara i l’expressivitat), evitar el cabell a la cara, bufandes que puguin obstaculitzar la projecció de la veu, etc. A més a més, la pelvis ha d’estar equilibrada amb els peus. Aquesta posició, dóna seguretat i confiança.

8. La veu, el nostre tret d'indentitat.
En la consciencia de la veu, trobem las 3 v que hem de tenir en compte:
Volum----> Variar mentre es diu el discurs.
Velocitat----> Ni molt ràpid ni molt lent. Però si hem d'escollir millor apropar-nos a un discurs lent. Obligant-nos a parar i a fer preguntes si cal.
Vocalització----> hem de vocalitzar correctament ja que a diferència dels escrits, la oratòria només la pots escoltar una vegada. Per tant, tot el que es diu s'ha d'entendre a la primera.

9. Estructura del discurs:
Digues de que parlaràs------Parla'n-------Digues de què has parlat.

Repetir la idea de diferents maneres.

Aquest llibre, ''Com parlar bé en públic'' ha ajudat a molts de nosaltres a fer les presentacions a classe. Seguint molts dels consells que ens dona el llibre i els que hem parlat a clase hem millorat i hem anat més tranquils alhora d'exposar. De fet, moltes de les consignes i consells dels que hem parlat són clars exemples del que podem observar quan ens exposen o bé quan estem exposant nosaltres.

dimecres, 13 de novembre del 2013

MNAC



La visita al MNAC ens ha ensenyat diferents programes i activitats amb un gran ventall de materials i metodologies per l'aprenentatge dels infants.


Hem pogut observar com i que realitzen per apropar els més petits al món de l'art a travès d'activitats molt dinàmiques relacionades amb les escultures i obres del museu.



A partir d'una petita història introdueixen els més petits en el món de l'escultura, fent així que els infants s'interessin per allò que s'els vol explicar. A partir d'això recorren el museu d'escultura en escultura i en cada una s'explica una petita història i es realitza en alguna d'elles alguna activitat. A continuació veiem alguna de les escultures amb les que treballen al museu per als infants.


dimarts, 12 de novembre del 2013

Vídeos explicatius


Sabeu quins tipus de vídeos podem trobar per treballar a les aules amb els infants?
L'última classe vam parlar i reflexionar sobre quins vídeos són els més adequats o bé, quan són més eficaços a utilitzar en cada moment.

En el cas dels vídeo lliçons, podem dir que no són útils a classe, sino què, quan són més eficaços són quan s’utilitzen individualment a casa. Aquests, també els podem nombrar tutorials. 


La informació que transmeten és informació acompanyada de música, però que si s'ensenyen a classe per ensenyar una lliçó no són gens efectius ja que els estudiants no assimilen la informació que s'els exposa en el vídeo.



En canvi, els vídeos motivadors són els que transmet emocions, i aquests si són adequats per ensenyar a classe, ja que, les emocions es recorden i s'assimilen mot més que es continguts que s'expliquen en els vídeo lliçons.


Com vam poder comprovar, els motivadors, aquells que ens transmeten emocions són molt més efectius alhora d'ensenyar-los a classe. Més interesants, efectius, etc.

Qui ets tu?

Aquest cop, vam haver d'escollir un company de classe, i utilitzar-lo com a model per fer-li un seguit de fotografies fins aconseguir una fotografia en la què es veies el que aquella persona et transmet.

En el meu cas vaig escollir a Mónica Tamayo. Vaig creure que seria un bon  model ja que, veig en ella una gran persona i en la que no sempre es veu en un inici com és realment.  En la fotografia vaig intentar captar les seves dues cares. La més riallera i extravertida i la cara més tímida, tranquil·la, etc. 

En aquesta proposta ens vam adonar que cadascú veu coses que els altres no veuen en les mateixes persones. Quan millor és una camàra, millor qualitat podras captar d'allò que t'interesa.

Mónica T.

dilluns, 11 de novembre del 2013

Travessa d'orientació (Baixador de Vallvidrera-Sant Cugat)

Xandall, motxilla, cantimplora i un mapa, han sigut les eines que ens han servit per fer el recorregut des del Baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat.




Aquesta travessa d'orientació l'hem realitzat en un temps aproximat de quatre hores en petits grups de cinc persones.

 En aquest recorregut hem dut amb nosaltres un mapa del terreny i unes indicacions per seguir una ruta anteriorment establerta pels professors. En aquesta travessa hem pogut gaudir de la naturalesa i dels magnifics paissatges que ofereix   i de diferents vistes de Barcelona, Sant Cugat i monuments com el Tividavo o la Torre de comunicacions.

Durant aquests recorregut els grups de cinc persones anaven trobant altres grups que o bé anaven a un ritme més lent o s'havien desorientat i perdut en el bosc. S'ha pogut disfrutar d'un dia diferent, aprenent diferents mètodes  didàctics per treballar amb els més petits, els infants.

Finalment tots els grups que havíem iniciat aquesta sortida van finalitzar-la amb èxit.

A continuació podeu observar un vídeo de la sortida creat i penjat per: 


Quatre reptes a l'Escola, Jaume Cela.


A la conferència, hem pogut gaudir d'una xerrada de Jaume 
Cela, mestre i pedagog.

En la conferència, ens ha parlat sobre els reptes que es troben tant infants com educadors a les escoles. Ha fet una breu introducció sobre unes idees de la societat vers l'escola i el seu funcionament i més tard ens ha comentat els 4 reptes:




1.- Deixar que les criatures siguin criatures: Deixar que juguin el màxim possible i prendre saber que és el que necessiten.
2.- Currículum rellevant (aprendre les coses que li seran necessàries per viure).
3.- Recerca de centres el més inclusius possible. Donar possibilitats a tots els nens de treballar totes les àrees (intel·ligències múltiples).
4.- Donar sentit a allò que fem. Fer rellevant allò que pensem que els infants han d'aprendre.


Una gran conferència per començar la setmana amb un pensament enriquidor i positiu per realitzar les pràctiques educatives. Afavoridor tant per nosaltres com a mestres com pels infants, ja que, aquestes 4 idees principals que es comenten durant la conferència ajuden al nen i a l'educador a realitzar la tasca educativa de forma més propera, amb més llibertat i amb un alt grau de confiança entre educador i infant. Fent que la nostre feina sigui d'acollir els infants, acompanyar-los i guiar-los.

dijous, 7 de novembre del 2013

Llengua i llenguatge

Diferències? 

Doncs bé, aquesta a sigut la pregunta de la última sessió de COED. La veritat es que moltes resposten s'han formulat, unes més correctes que altres, però ninguna acabava de diferència i definir-les.

Finalment, vam arribar a un punt intermig. I definim el llenguatge com la capacitat humana d'expressar sentiments, emocions i pensaments. Gràcies a aquest, sóm capaços d'organitzar el mon. I la llengua, la definim com el sistema de signes orals propi d'una comunitat.

Aquesta diferenciació va ser un pel complicada ja que moltes vegades relacionem i englobem aquestes dues paraules o els hi donem el mateix significat.

dimecres, 6 de novembre del 2013

Prezi

El Prezi és un programa que ens ajuda a fer presentacions mitjançant les imatges, ja que les presentacions mitjançant aquestes són més dinàmiques. L'orador va explicant allò que ha de comunicar amb l'ajut de les imatges que van sortint.


A continuació, podeu veure un exemple de presentació sobre la família amb l'ajuda del Prezi. Una presentació sobre el que suposa i el que vol dir la paraula família:

Primera imatge: La família és allò que està amb tu des de ben petit, i que sempre hi es present per ensenyar-te coses sobre la vida.

Segona imatge: És el nucli que t'acompanya en el camí que és la vida. Ja que, por haver molta gent en aquest trajecte però sense aquesta família estaríem totalment sols.
Tercera imatge: la família, el nucli familiar de pare, mare i germans, però també entra en aquests nucli aquelles persones (amics) que estan allà sempre que és necessari, el que han estat i estaran en un futur. En els que trobes un gran suport, una gran amistat, aquells també són considerats com una part de la família.
Quarta imatge: Al costat de la família o bé de manera individual, es coneix el món però sempre sota l'atenció, l'interès, la preocupació d'aquells que t'estimen.
Cinquena imatge: Gràcies a la família s'aconsegueixen superar tots aquells reptes que et vas trobant en el camí de la vida.

Vist el funcionament d'aquest programa puc dir que és de gran ajut a l'hora de fer presentacions davant de la gent, ja que al no haver gaire bé text és molt més dinàmica la presentació i al veure imatges, et serveix de guia pel teu discurs.  Segueixes un fil, el qual pots improvisar sobre la marxa.
Fet amb: Prezi.com


Si voleu treballar amb aquest programa: prezi.com
Registreu-vos i aneu treballant amb aquest innovador programa.

dilluns, 4 de novembre del 2013

Cercle cromàtic


Experimentem amb pintures.

A la classe d'Educació visual i plàstica vam realitzar un seguit d'experiments a partir de tres colors principals: el groc, el magenta i el blau. Mitjançant aquests tres colors es pot realitzar el cercle cromàtic. Un cercle format per tres colors bàsics esmentats anteriorment i nou colors realitzats a partir de la combinació dels bàsics per formar colors nous.
Inicialment vam omplir tres gots de plàstic amb una dissolució del tint dels colors bàsics amb aigua. Poc a poc els vam barrejar i combinar per trobar els altres colors que formen el cerlce cromàtic.

En realitzar els dotze colors diferents del cercle vam entrar en contacte amb la saturació dels colors amb el blanc, el negre i gris. Amb aquests tres colors els  vàrem barrejar amb un color del cercle cromatic, primer amb el negre, més tard amb el blanc i amb el gris. 

Finalment vam agafar aquests últims tres colors: blanc, negre i gris. Els vam barrejar, i d'aquesta barreja va sorgir el gris.


                                    
                                             


divendres, 1 de novembre del 2013

Gramàtiques del silenci.

Segurament us preguntareu sobre aquest títol. Què és el que ens voldrà dir amb això?

Les paraules ''comunicació no verbal'' segurament us són més familiars. Aquesta activitat, realitzada en grups consistia en  per una síntesi d'un article. Haviem d'extreure les idees principals i més tard exposar-les i explicar-les a classe a tots els companys.

LA metodologia utilitzada aquesta vegada a GOED la vaig trobar molt oportuna ja que, fas que tota la classe s'hagi de preparar un apartat de teoria per explicar als altres. I així, aprens ensenyant i escoltant als companys.

A continuació podeu veure la síntesi que vam fer del article:

La comunicació no verbal no va tenir importància fins l’any 1956. Va ser en aquest any quan va començar a mostrar-se un interès cap a aquest tipus de comunicació que havia sorgit molt abans de la comunicació verbal.

Aquest llenguatge l’ utilitzem sense adonar-nos, quan ens movem i evitem molts problemes, i és per aquest motiu que és molt complexe. Desenvolupa un paper molt important en les relacions entre persones degut a què és un dels millors indicadors a l’hora d’avaluar l’èxit d’una interacció comunicativa, ja que ens informa sobre l’estat de les nostres emocions, l’estat general del nostre cos i de les nostres actituds. Les emocions sobretot es manifesten a la cara provocant una comunicació molt efectiva i gairebé instantània, és per aquest motiu, que no és recomanable donar més de la tercera part d’una informació a partir del llenguatge verbal.

El discurs verbal i el no verbal van de manera entrellaçada però també poden contradir-se, ja que és més fàcil enganyar amb les paraules que amb els gestos. Els sentiments que provoca la mentida estan lligats amb el llenguatge no verbal i provoquen unes variacions a l’organisme modificant certes funcions i gestos. En el moment en què una persona es acusada d’enganyar, el llenguatge no verbal pot manifestar-se i fer creure que realment diu una mentida quan no és així.
Els signes de la comunicació no verbal, una part molt important del nostre cos, estan presents en qualsevol situació que ens envolta, per aquest fet un persona es considera bona comunicadora quan té empatia, és a dir, quan té la capacitat de posar-se al lloc dels altres i entendre’ls en tot moment.




Ainoa Sarroca, Carla Oliva, Adrià Soriano i Aran Soler