dilluns, 11 de novembre del 2013

Quatre reptes a l'Escola, Jaume Cela.


A la conferència, hem pogut gaudir d'una xerrada de Jaume 
Cela, mestre i pedagog.

En la conferència, ens ha parlat sobre els reptes que es troben tant infants com educadors a les escoles. Ha fet una breu introducció sobre unes idees de la societat vers l'escola i el seu funcionament i més tard ens ha comentat els 4 reptes:




1.- Deixar que les criatures siguin criatures: Deixar que juguin el màxim possible i prendre saber que és el que necessiten.
2.- Currículum rellevant (aprendre les coses que li seran necessàries per viure).
3.- Recerca de centres el més inclusius possible. Donar possibilitats a tots els nens de treballar totes les àrees (intel·ligències múltiples).
4.- Donar sentit a allò que fem. Fer rellevant allò que pensem que els infants han d'aprendre.


Una gran conferència per començar la setmana amb un pensament enriquidor i positiu per realitzar les pràctiques educatives. Afavoridor tant per nosaltres com a mestres com pels infants, ja que, aquestes 4 idees principals que es comenten durant la conferència ajuden al nen i a l'educador a realitzar la tasca educativa de forma més propera, amb més llibertat i amb un alt grau de confiança entre educador i infant. Fent que la nostre feina sigui d'acollir els infants, acompanyar-los i guiar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada