divendres, 1 de novembre del 2013

Gramàtiques del silenci.

Segurament us preguntareu sobre aquest títol. Què és el que ens voldrà dir amb això?

Les paraules ''comunicació no verbal'' segurament us són més familiars. Aquesta activitat, realitzada en grups consistia en  per una síntesi d'un article. Haviem d'extreure les idees principals i més tard exposar-les i explicar-les a classe a tots els companys.

LA metodologia utilitzada aquesta vegada a GOED la vaig trobar molt oportuna ja que, fas que tota la classe s'hagi de preparar un apartat de teoria per explicar als altres. I així, aprens ensenyant i escoltant als companys.

A continuació podeu veure la síntesi que vam fer del article:

La comunicació no verbal no va tenir importància fins l’any 1956. Va ser en aquest any quan va començar a mostrar-se un interès cap a aquest tipus de comunicació que havia sorgit molt abans de la comunicació verbal.

Aquest llenguatge l’ utilitzem sense adonar-nos, quan ens movem i evitem molts problemes, i és per aquest motiu que és molt complexe. Desenvolupa un paper molt important en les relacions entre persones degut a què és un dels millors indicadors a l’hora d’avaluar l’èxit d’una interacció comunicativa, ja que ens informa sobre l’estat de les nostres emocions, l’estat general del nostre cos i de les nostres actituds. Les emocions sobretot es manifesten a la cara provocant una comunicació molt efectiva i gairebé instantània, és per aquest motiu, que no és recomanable donar més de la tercera part d’una informació a partir del llenguatge verbal.

El discurs verbal i el no verbal van de manera entrellaçada però també poden contradir-se, ja que és més fàcil enganyar amb les paraules que amb els gestos. Els sentiments que provoca la mentida estan lligats amb el llenguatge no verbal i provoquen unes variacions a l’organisme modificant certes funcions i gestos. En el moment en què una persona es acusada d’enganyar, el llenguatge no verbal pot manifestar-se i fer creure que realment diu una mentida quan no és així.
Els signes de la comunicació no verbal, una part molt important del nostre cos, estan presents en qualsevol situació que ens envolta, per aquest fet un persona es considera bona comunicadora quan té empatia, és a dir, quan té la capacitat de posar-se al lloc dels altres i entendre’ls en tot moment.




Ainoa Sarroca, Carla Oliva, Adrià Soriano i Aran Soler

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada