divendres, 25 d’octubre del 2013

Land Art

En aquesta  entrada el que podem observar és un petit però elaborat treball de visual i plàstica basat en el corrent artístic de Land Art.

Aquest corrent artístic es caracteritza principalment per la creació d’escultures a partir de materials extrets de la naturalesa, és a dir, el paisatge és el mitjà de la creació de l’obra. L’autor a partir de la manipulació i la deformació del paisatge aconsegueix transmetre diferents emocions i/o sensacions. Abans de la creació de la seva obra, l’ artista, observa i estudia el paisatge i, posteriorment, la crea.  Amb el Land Art, l’home deixa la seva empremta a la naturalesa, estructurant un nou paisatge sota la seva sensibilitat i capacitat d'interpretació. Degut a què el Land Art consisteix en fer modificacions del paisatge, les obres presenten un caràcter efímer de manera que han de ser recollides a través de fotografies, esbossos o gravacions audiovisuals.


Aquest art el considerem un art que ve directament de l'art conceptual. Aquest tipus d’art es caracteritza per no representar la realitat sinó diferents significats, conceptes o intencions.


En grups de tres persones havíem d'escollir una idea per expressar mitjançant el Land Art, i el que se'ns va ocorre va ser la creació d'un vídeo on a través d'aquest expliquem una història sobre tres nens que perden la seva àvia, ja que aquesta mor i els records d'aquesta és la que anem veien durant el vida que veiem a continuació.

També s'ha de destacar els components d'aquest grup de tres amb els quals es va crear aquest vídeo: http://carla-blanquerna.blogspot.com.es/
http://aransoler.blogspot.com.es/ 


divendres, 11 d’octubre del 2013

Creative Commons/ Flickr


Una llicència de Creative Commons és una manera d'oferir alguns drets a terceres persones en determinades condicions. Amb aquestes quatre condicions combinades es poden generar les sis llicències que podeu triar: 


Al final d'aquest Blog podeu veure un reconeixement (BY). En aquest cas, el que ens permet qualsevol explotació de l'obra, incloent-hi una finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.



Reconeixement (by).




Reconeixement - NoComercial (by-nc).




Reconeixement - Nocomercial - CompartirIgual (by-nc-sa).







Reconeixement - Nocomercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd).






Reconeixement - CompartirIgual (by-sa)
.





Reconeixement - SenseObraDerivada (by.nd).



Al final d'aquest Blog podeu veure un reconeixement (BY), ens permet qualsevol explotació de l'obra, incloent-hi na finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.





Si voleu saber més sobre aquest tema sobre el Creative Commons visiteu la pàgina web següent:  http://es.creativecommons.org/blog/licencias/


A classe se'ns va proposar una pregunta: Les fotografies que utilitzeu en els treballs, d'on les extraieu? Doncs bé, la gran majoria va dir de Google (cercador), el qual s'extreu imatges segons les paraules utilitzades a l'hora de cercar alló que es busca. Però, sabeu si aquestes imatges que agafeu tenen alguna llicencia mencionada en aquesta publicació?



Avui, us presento http://www.flickr.com/

És una pàgina on es pot cercar tota mena d'imatges. A diferència de cercadors com Google, en aquesta pàgina les imatges tenen molta més qualitat i et dona l'opció a cercar imatges amb diferents llicències de CC. D'aquesta manera, utilitzes imatges de manera legal. Sota l'autorització de qui va penjar la imatge.



Extret de: www.flickr.com/

Flickr, és un gran programa on es pot cercar de manera legal i legitima, grans imatges amb grans qualitats. S'ha de dir, que ja és hora de començar a treballar de manera correcta, ja que haurem d'ensenyar a futures persones de dret, i com millor que ensenyant-lis amb l'exemple.

dimarts, 8 d’octubre del 2013

Canal RSS

Etret de: http://gestioinformacio
educacio.blogspot.com.es
Canal RSS?


Segur que per molts això és desconegut, per mi també ho havia sigut fins avui. Aquests canals RSS ens permeten compartir continguts sense utilitzar navegadors. Aquest canal és una nova manera de cercar i obtenir informació. Antigament, havies d'anar a la pàgina que t'interessava cada vegada que volies veure si havien fet alguna mena d'actualització, noves publicacions, etc. Amb el RSS podem rebre aquesta informació al nostre bloc de manera automàtica sense haver d'anar a ninguna pàgina per buscar allò que t'interessa.


Mirat des d'un punt de vista personal, és un gran mètode per rebre noticies cada dia sense haver de moure's del propi bloc, fent així que la teva pàgina s'actualitzi de manera automàtica al ritme de la pàgina d'interès.

A continuació, en aquest vídeo podeu veure una explicació interactiva sobre el seu funcionament amb els seus avantatges. 



dilluns, 7 d’octubre del 2013

Crear una història: (Uauh!)

Vam crear una petita història basada en un gos que perdia la pilota. Aquesta, anava botant per tots els carrers sense rumb  fins que, finalment, l'amo del gos la troba al carrer, la recull i li tornar al seu gos.

Durant la història es va haver de gravar diferents parts les quals, posteriorment amb el programa de Youtube les vam unir i els hi vam posar una melodia per què així, la història tingues més ritme i fos més entretinguda.

Inicialment, abans de poder editar cap vídeo, ens vam haver de registrar amb una conta a Youtube. Després, vam penjar tots els petits fragments de vídeos que representaven les escenes que volíem unir. Al tindre-les totes penjades vam voler editar-les, llavors, una a una les vam posar en ordre,  vam retallar les parts que veiem que no eren necessàries i les vam unir per on vam veure més adient. Un cop vam muntar el vídeo, li vam adjuntar una melodia facilitada pel programa de Youtube. I així finalitzava el vídeo.

Per acabar-lo, el vam publicar al Youtube i més tard el vam presentar aquí al Blog.

Aquest nou mètode que hem après aquests dies ens ha ensenyat a com a través d'aquest programa es poden fer grans varietats de coses. La creació de vídeos afegint melodia, fer un passat d'imatges també acompanyades de música, etc. Vist la funcionalitat i la sencillesa del programa us invito a que intenteu fer un vídeo similar al que trobeu en aquesta publicació. Podreu comprovar-ho per vosaltres mateixos.