divendres, 11 d’octubre del 2013

Creative Commons/ Flickr


Una llicència de Creative Commons és una manera d'oferir alguns drets a terceres persones en determinades condicions. Amb aquestes quatre condicions combinades es poden generar les sis llicències que podeu triar: 


Al final d'aquest Blog podeu veure un reconeixement (BY). En aquest cas, el que ens permet qualsevol explotació de l'obra, incloent-hi una finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.



Reconeixement (by).




Reconeixement - NoComercial (by-nc).




Reconeixement - Nocomercial - CompartirIgual (by-nc-sa).







Reconeixement - Nocomercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd).






Reconeixement - CompartirIgual (by-sa)
.





Reconeixement - SenseObraDerivada (by.nd).



Al final d'aquest Blog podeu veure un reconeixement (BY), ens permet qualsevol explotació de l'obra, incloent-hi na finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.





Si voleu saber més sobre aquest tema sobre el Creative Commons visiteu la pàgina web següent:  http://es.creativecommons.org/blog/licencias/


A classe se'ns va proposar una pregunta: Les fotografies que utilitzeu en els treballs, d'on les extraieu? Doncs bé, la gran majoria va dir de Google (cercador), el qual s'extreu imatges segons les paraules utilitzades a l'hora de cercar alló que es busca. Però, sabeu si aquestes imatges que agafeu tenen alguna llicencia mencionada en aquesta publicació?



Avui, us presento http://www.flickr.com/

És una pàgina on es pot cercar tota mena d'imatges. A diferència de cercadors com Google, en aquesta pàgina les imatges tenen molta més qualitat i et dona l'opció a cercar imatges amb diferents llicències de CC. D'aquesta manera, utilitzes imatges de manera legal. Sota l'autorització de qui va penjar la imatge.



Extret de: www.flickr.com/

Flickr, és un gran programa on es pot cercar de manera legal i legitima, grans imatges amb grans qualitats. S'ha de dir, que ja és hora de començar a treballar de manera correcta, ja que haurem d'ensenyar a futures persones de dret, i com millor que ensenyant-lis amb l'exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada