dijous, 19 de desembre del 2013

Scratch Project Editor

Scratch és un programa que a través d'unes ordres que vas escollint, pots fer moure un gatet o algun personatge similar. D'aquesta manera s'intenta que els infants treballin les figures geomètriques. Però, aquest programa o alguns similars a aquests s'utilitzen moltes vegades en accés a les escoles. Aquestes activitats que es troben els infants, moltes vegades les poden resoldre en assaig/error, fet que no els afavoreix en el seu aprenentatge, ja que poden no arribar a entendre i assimilar el concepte o el que realment es vol aprendre. 

A l'última classe de GTIC vam estar utilitzant aquest programa.Havíem de donar unes ordres a un gat per fer què aquest fes formes geomètriques. La majoria de la gent de classe aconseguia donar aquestes ordres amb el procediment mencionat anteriorment, assaig-error. Passa el mateix amb els infants. al ser una activitat individual, els infants fan totes les proves que volen, sense parar-se a pensar el perquè.

Aquí veiem un exemple del Scrathc i l'activitat que vam fer a classe.


Fet amb: http://scratch.mit.edu/projects/editor/?tip_bar=getStarted


Després d' una bona estona provant i descobrint aquesta pàgina i les seves maneres de funcionar.  Vam fer l'explicació de com podíem arribar a fer el que havíem realitzat amb l'ordinador però, de forma que ho entenguéssim i ho interioritzéssim tots, evitant així que  només ho realitzéssim basant-nos en la prova error.



Aula de GTIC

Aula de GTIC
Vam parlar d'altres programes en els què a través de l'exemple, podíem explicar una realitat de manera visual i més ràpida. En el nostre cas, vam utilitzar un programa en el que podíem veure els efectes de l'aigua i el sol per una planta. Aquest el podríem treballar amb els nens i, a diferència del Scratch, aquest també es realitza mitjançant l'assaig i l'error per veure els resultats. Però en aquest, si ens interessa fer això, ja que alhora anem fent preguntes i així els infants van descobrint o tenint una idea del que els hi pot passar a les seves plantes si les reguen molt o poc, o bé si els hi toca molt el sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada