dilluns, 30 de setembre del 2013

Qui sóc jo?

Una de les primeres classes de COED, s'ens va proposar fer un text sobre com som i qui som nosaltres. i Exposar-ho als altres. Una forma de presentar-nos i també de conèixens a nosaltres mateixos una mica més.

Jo hem vaig definir com a un noi rialler, el qual li agrada compartir els bons moments amb aquelles persones que ho mereixen, i els moments dolents els prefereix passar sol. Una persona que respecta molt tot allò que l'envolta, ja sigui un humà, animal o planta. Sempre estic utilitzant la broma per relacionar-me amb els altres i intento evitar les enfrontacions amb els altres, però si alguna cosa no és del meu agrad òbviament ho expressaré, però sempre de la millor manera.


dijous, 26 de setembre del 2013

Usos educatius dels blogs

A GTIC vam estar comentant un llibre: ‘’Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents’’ de Francesc Balagué i Felipe Zayas.

Aquest llibre el vam haver de llegir indivualment, ja que a la classe el vam estar comentar. Vam parlar sobre el seu contingut, allò que no sabíem i gràcies a aquesta lectura sobre els blocs havíem après algo del que ens podrà servir d’ ajud.

En aquest llibre ens parla de:

  • Definicions que ens poden acalar idees i enriquir-nos de nous coneixements. 
  • Blocs educatius que s'utilitzen en centres infantils.
  • Com crear un blog.
  • Preguntes més freqüents.
  • Activitats.
  • Experiències del professorat.

Aquest llibre, ens pot ajudar a entendre una mica més l'utilització dels blocs, per això crec què és un bon recurs per aquells que començen en aquest món. Ens aclara dubtes que pots tenir o dona noves idees per utilitzar.


Si esteu interessats en saber més sobre aquests continguts doneu un cop d’ull a aquest link:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/usos-educatius-dels-blogs-recursos.html

dimecres, 25 de setembre del 2013

GOOGLE DRIVE

Què és el Google Drive?

 Doncs bé, podem dir que és una eina que ens ofereix google per desar, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup. 

Podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres de documents i etiquetar-los de manera que puguem localitzar-los amb facilitat dins l'espai anomenat My drive, que el diferenciem de l'espai Shared with me que és on aniran a parar els documents que els altres comparteixen amb mi.

Amb la informació obtinguda amb aquesta eina de treball hem aconseguit fer el primer treball grupal de carrera. Aquest consistia en crea quatre petits treballs mitjançant diferents programes (document, presentació, formulari i un full de càlcul) tots han sigut creats a partir d'un tema en concret, ''els ordinadors i ells llibres d text a les aules escolars''. El Drive ens ha permès realitzar-los via on-line, poden treballant tots amb el mateix document en diferents ordinadors al mateix temps.


Fer treballs amb aquest programa s'ha de dir què és una eina molt útil en el moment en que no estàs en el mateix lloc amb aquelles persones amb les que has de realitzar un treball. També, és molt eficaç el fet de treballar tot un grup de persones en un mateix document. No obstant també s'ha de mencionar que no és tan versàtil com el programa Word, ja que és molt més recent i encara té algunes mancances.


A continuació podem veure els resultats del treball en equip amb aquests programes.



DOCUMENT
Es parla sobre els avantatges i desavantatges des ordinadors i els llibres de text a les aules.




PRESENTACIÓ
Vam crear una presentació en base al document sobre els ordinadors i els llibres de text.






FORMULARI
Un cop vam realitzar la presentació es van crear un formulari amb preguntes relacionades amb el tema anterior.






FULL DE CÀLCUL
Finalment, mitjançant les preguntes del formulari, vam obtenir les respostes en un full de càlcul com podem veure a continuació.





WEBQUEST/Edu3.cat


Webquest? Què és això? 


Doncs bé, podem dir que és un seguit d'activitats estructurades i guiades per evitar obstacles proporcionant a l'alumne una feina ben definida, així també, com els recursos que els hi permeten realitzar.  

Aquesta pàguina web és una estratègia didàctica on els alumnes són els que realment construeixen el coneixement  que més tard serà assimilat.  Les activitats que trobem per als alumnes les podem organitzar de diferents maneres. Podem organitzar-los en grups, se'ls asigna un rol determinat a cadascú i han d'elaborar un producte en el que hauran de fer una presentació, una escenificació, un guió, etc. Representant el màxim possible els diferents rols.


Podrém dir que aquest metòde no és solament una manera pels professors d'ensenyar, també és una nova manera per fer que els alumnes aprenguin.

A l'Edu3.cat podem trobar un seguit de vídeos i activitats relacionats amb el que hem comentat anteriorment. Tota mena de videos grabats a centres educatius on ensenyen com utilitzen aquestes pàguines (webquest), els resultat que donen i tota mena de webquest per trobar informació en concret per facilitar la recerca.

A continuació podem veure un clar exemple de la utilització d'una webquest en un centre educatiu, aquest video el trobem al Edu3.cat.


Edu3.cat





divendres, 20 de setembre del 2013

BENVINGUTS I BENVINGUDES


El meu nom és Adrià Soriano, sóc estudiant d'educació infantil a la Universitat Ramon Llull i avui inicio aquest blog on podreu trobar un seguit d'informació referent a aspectes de l'educació, programes informàtics amb els que treballar tant a l'aula com a casa per temes de feina o estudi. Aquest informació us l'aniré exposant mitjançant textos, imatges, vídeos, tota mena de presentacions, etc. 

Espero que us sigui de bon gust el que aneu trobant publicat i us invito a compartir informació a través de comentaris a les entrades o publicacions.


Gaudiu.